Mjesta koja morate posjetiti


Dubrovnik je najpoznatija destinacija Dubrovačke Rivijere sa svojim poznatim Starim gradom, ali tamo je mnogo drugih, predivnih mjesta za posjetiti. Izvrsna hrana, zadivljujući pogledi te predivna mjesta uz more i plaže.

LokrumLokrum 10 minuta brodom iz Stare gradske luke vam je potrebno za ovaj čaroban izlet. Glasovit po svojim Benediktinskim redovnicima i samostanu, svoj ime vuče iz običaja donošenja biljaka i voća sa svih strana svijeta. Mnogo je različitih sorti biljaka tamo za otkriti. Od eukaliptisa do kaktusa. Od 1964. Lokrum je proglašen parkom prirode. Ako se odlučite posjetiti Lokrum, potrudite se uspeti do tvrđave Royal (izgradenu snagom Napoleonovih vojnika 1806 god.) kako bi imali priliku uživati u prekrasnom pogledu na Dubrovnik, Cavtat i otoke.

Cavtat – Predivan srednjevjekovni grad, izgrađen na kosinama poluotoka Rat. Bogatog kulturnog, i povijesnog nasljeđa sa tako mnogo za vidjeti. Sa mnogo zabavnog programa i poznatim karnevalom svakako je mjesto za posjetiti. U slučaju da želite biti aktivni, postoji veliki izbor vodenih sportova, jahanje konja, staza za šetanje. Krajobraz je ondje predivan, kao stvoren za opustiti se na plaži.

Elafiti islandsElafiti Islands – Dragulj Dubrovačkog arhipelaga. Niz otoka između poluotoka Pelješca i Lapada. Omiljeno je odredište Dubrovačke aristokracije. Ostaci starih crkava, ljetnikovaca, bazilika razasuti su otokom te je stoga mnogo toga za vidjeti a sve to pored još uvijek očuvanih prirodnih lijepota i mira.(bez prometa i gužvi) Najpopularniji otoci Kalamota, Lopud i Šipan koji su ujedno i jedini naseljeni otoci. Izlet jedrilicom je idealan način za doživjeti ljepotu Elafita i uživati u suncu i kristalno čistom plavom moru koje okružuje otočje.

Poluotok Pelješac – skladne arkitekture i krajobraza koji oduzimaju dah. Pelješac je poznat po svojim crnim vinima , posebice Postupu i Dingaču. Ta se vina već stotinama godina uzgajaju na strminama Pelješca. Cijeli poluotok pokriven je gustom zimzelenom i mediteranskom vegetacijom i jedno je od najtoplijih regija Jadrana. Podrucje koje ga okružuje, idealno je za pješacenje, planinarenje, skupljanje bilja te posjetu vinskih puteva sa podrumima gdje možete kušati domače pelješko vino. Ston je poznat po svojim restoranima čiji su specijalitet kamenice i ostali morski plodovi.

KorculaKorčula – jedan od nabolje sačuvanim srednjevjekovnik gradova na Mediteranu. Poput dragulja izbačena na obalu, ovaj predivni mali gradić rodno je mjesto Marka Pola. Sa mnogo strmih uličicama kojima možete slobodno lutati, udognim trgovinama, barovima i restoranima za zaustaviti se i okrijepiti.

MljetOtok Mljet – poznat po ljepoti i nacionalnom parku. Mljet je navodno jedan od najljepših otoka svijeta. Stari Grčki pjesnik Homer, o njemu pise u Odiseji a apostol Pavle ga spominje u svome putu za Rim. Tamo su dva jezera povezana morskom vodom a nasred njega maleni, šumom obrasli otočić sa svojim Benediktinskim samostanom. Mljet zasigurno zavrjeđuje Vaš posjet.